Dos jutges del TSJC s’aparten del judici a Meritxell Serret

Barrientos i Ramos volen evitar que s'hagi de repetir el judici, com va passar amb el de la Mesa

L'exconsellera i actual diputada d'ERC, Meritxell Serret

Els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Jesús María Barrientos i Carlos Ramos han proposat al tribunal abstenir-se al judici que la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, té pendent per l’1-O.

La proposta arriba després que el Tribunal Suprem anul·lés el judici contra la mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell per falta d’imparcialitat d’ambdós magistrats, de manera que Barrientos i Ramos s’anticipen per evitar que un fet com aquest es torni a produir.

Així ho apunten els dos en el seu escrit d’abstenció, tot assegurant que “no es pot obviar” aquest precedent. Tot plegat suposa la suspensió del procediment contra Serret a l’espera de la resolució del mateix TSJC.

En el cas de la mesa de Forcadell, ERC va presentar una petició de recusació contra Barrientos i Ramos. El TSJC la va desestimar, però els republicans van presentar un recurs d’apel·lació i el Suprem va considerar que ambdós incorrien en causes de parcialitat. D’aquesta manera, va anul·lar el judici i va forçar-ne la repetició.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari