De Dalmases paga els 600 euros de multa per haver intimidat una periodista

El diputat abona la sanció imposada pel Parlament coincidit amb l'anunci de la seva alta mèdica

El diputat de Junts Francesc de Dalmases

Francesc de Dalmases ha pagat aquest dimarts la multa de 600 euros que va imposar-li el Parlament de Catalunya el passat mes de novembre, quan va concloure, a partir de l’expedient obert per la comissió de l’estatut dels diputats, que el diputat i exvicepresident de Junts havia comès una infracció del codi de conducta dels parlamentaris catalans pel seu comportament amb la subdirectora del programa Preguntes freqüents (TV3).

A més de la multa, la més baixa contemplada en aquest cas, la cambra catalana va amonestar públicament el diputat perquè va considerar acreditat, en concret, que havia comès un acte d’intimidació contra la periodista mentre li recriminava amb una esbroncada i agafant-la pel braç com s’havia entrevistat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el passat mes de juliol, uns fets que també va reflectir Junts en un informe intern.

La portaveu juntista al Parlament, Mònica Sales, i la mateixa Borràs han anunciat aquest dimarts al matí que De Dalmases havia rebut l’alta mèdica, després que s’apartés de l’activitat pública aquesta tardor per problemes cardíacs, i el diputat ha acompanyat al Parlament la líder de Junts i presidenta suspesa de la cambra aquest dimarts, i ha participat en actes de partit.

El passat mes de novembre, De Dalmases va renunciar com a vicepresident de Junts, però no a l’escó. Borràs, en declaracions d’aquest dimarts al programa Cafè d’Idees (RTVE), ha manifestat que l’incident a TV3 no li ha fet replantejar-se “en absolut” la seva relació personal ni política amb De Dalmases.

(Visited 528 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari