La Intersindical s’avança a la protesta de Metges de Catalunya i convoca vaga el 24 i 25 de gener

El sindicat independentista afirma que "tot el personal" sanitari "pateix el col·lapse i el desgast" del sistema

    Concentració de metges a les portes del Parlament
    Concentració de metges a les portes del Parlament

    La Intersindical s’ha avançat un dia a la vaga de Metges de Catalunya (MC) en tot l’àmbit sanitari, i ha convocat aturades els dies 24 i 25 de gener. La proposta de MC, a la qual va sumar-se la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, afecta els dies 25 i 26 de gener, de manera que amb la convocatòria del sindicat independentista se suma un dia més de vaga.

    Les demandes de la Intersindical són similars a les de la resta d’organitzacions de treballadors: reclamen més personal, una baixada estructural de les ràtios, augmentar la despesa en sanitat, recuperar el poder adquisitiu i les condicions laborals anteriors a les retallades, tornar a la jornada de 35 hores setmanals, i incorporar la jubilació als 60 anys del personal, entre altres mesures.

    En declaracions a l’ACN, el coordinador de la Intersindical a l’àmbit sanitari, Nèstor Sastre, ha assenyalat que “els problemes en la sanitat catalana no són exclusius d’un únic col·lectiu ni d’un únic sindicat”, i ha assegurat que la pujada salarial pactada entre Salut, les patronals, UGT i CCOO “amaga una profunda baixada de les retribucions de tot el sector públic a causa de la pujada continua de l’IPC”.

    Tenim una sanitat completament desbordada i tot el personal pateix el col·lapse i el desgast. Calen mesures urgents i contundents per salvar la sanitat pública catalana. La precarització constant i les males condicions laborals ens aboquen a l’absolut fracàs i totes les forces sindicals hem d’unir esforços o ens enfonsarem i això repercutirà en la qualitat assistencial”, ha conclòs Sastre.

    (Visited 105 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari