Es reprèn el curs escolar amb l’amenaça de noves mobilitzacions

S'incorporen 3.566 docents mentre els sindicats han convocat vaga els dies 25 i 26 de gener

Escola catalana

Aquest dilluns es reprenen les classes dels centres docents a Catalunya amb la incorporació de 3.566 docents per poder aplicar la reducció d’una hora lectiva que els representants sindicals dels mestres van pactar amb el Departament d’Educació. Per etapes, a primària s’incorporaran 1.431 mestres, mentre que a secundària ho faran 2.135 docents.

Aquestes xifres contemplen la incorporació de 94 mestres més dels que es van pactar el setembre passat entre Educació i sindicats per fer front a les demandes del sector per donar resposta a les queixes de sobrecàrrega de treball. Els mestres de primària passen de fer 24 hores de classe a fer-ne 23, mentre que els mestres d’ESO passen de fer-ne 19 a fer-ne 18 hores.

Tot i aquesta circumstància, el sindicat majoritari a l’escola pública catalana USTEC i també el sindicat minoritari CGT han fet una crida a què els professionals de l’ensenyament participin en la vaga que s’ha convocat pels dies 25 i 26 de gener per part del sector de la sanitat pública catalana.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari