El PSC recorda a Aragonès que pot buscar altres suports per aprovar els pressupostos

ERC reitera que no hi ha "esculls objectius" per tancar un acord amb socialistes i juntistes

    La portaveu de la comissió executiva del PSC, Elia Tortolero

    El PSC ha assenyalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com el “principal responsable” que no s’hagin aprovat encara els pressupostos del 2023, i li ha recordat, per boca de la portaveu de la comissió executiva del partit, Elia Tortolero, que si no aconsegueix els vots a favor dels socialistes, haurà de buscar el suport d’altres partits per tirar els comptes endavant.

    “No diem que sigui obligatori un acord amb el PSC, però sí que és obligatori un acord perquè els catalans tinguin un pressupost”, ha manifestat Tortolero, que ha descrit el plantejament dels socialistes als republicans com “una proposta de mínims que és un tot”, sobre la qual assegura que estan en espera que el govern d’Aragonès respongui.

    Per la seva part, ERC ha reiterat que no hi ha “esculls objectius” amb el PSC i Junts per no poder tancar un acord immediatament. La portaveu Marta Vilalta ha retret al PSC el seu plantejament quan ha considerat que “el tot o res no funciona en una negociació” i també quan ha indicat que “no es pot permetre que qüestions extrapressupostàries puguin posar en risc” l’aprovació dels comptes.

    Els comuns, per boca del diputat al Congrés Joan Mena, han considerat inexplicable que el PSC, si finalment es dona el cas, no aprovés els pressupostos del 2023 “per un casino”, en referència a l’exigència d’impulsar el projecte de Hard Rock a Vila-seca i Salou. Mena, així mateix, ha dit que ERC ha de negociar amb altres forces polítiques “partint de la realitat” de l’acord que van tancar setmanes enrere comuns i republicans, i ha indicat que les negociacions posteriors amb altres partits no poden “atacar la columna vertebral” d’aquest acord previ.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari