El Constitucional confirma el canvi a majoria progressista

Una de les primeres decisions que ha de prendre el nou tribunal és l'elecció del president

Els quatre nous magistrats del Contitucional

El Tribunal Constitucional confirma el canvi a majoria progressista amb la presa de possessió dels quatre nous magistrats. Es formalitza així la fi del bloqueig al tribunal de garanties, que des de feia anys tenia membres amb el mandat caducat, entre els quals el president Pedro González-Trevijano.

En el seu discurs de comiat, l’expresident del TC González-Trevijano ha advertit de la necessitat de posar límits al poder polític i ha posat en evidència l’ús del tribunal a la contesa política, alhora que ha demanat als nous magistrats que actuïn en consciència.

Els nous magistrats del TC han pres possessió del càrrec aquest dilluns en un acte solemne a Madrid. César Tolosa i María Luisa Segoviano, designats pel CGPJ, i Juan Carlos Campo i Laura Díez, proposats pel govern espanyol, assumiran les seves respectives carteres poc més d’una setmana després de prometre el càrrec davant del rei Felip VI.

Campo va ser ministre de Justícia amb el govern de Pedro Sánchez; Díez, catalana, és catedràtica i ex alt càrrec de la Moncloa; Segoviano, expresidenta de la sala social del Tribunal Suprem, i Tolosa, president de la sala contenciosa administrativa.

La resta de membres sortints de l’organisme són Juan Antonio Xiol i Santiago Martínez-Vares -designat pel govern espanyol que presidia Mariano Rajoy– i Antonio Narváez –nomenat pel CGPJ–. Un cop es reuneixi el nou ple del TC, els magistrats hauran d’escollir-ne el nou president.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari