Batussa entre el PP i el PSOE per l’assalt a les institucions del Brasil

La policia recupera el control i deté 400 seguidors de Bolsonaro que demanaven un cop militar per apartar Lula da Silva

Seguidors de Bolsonaro s'enfronten a les forces de seguretat del Brasil

L’assalt a les tres principals institucions del Brasil -el Congrés, el Tribunal Suprem i el Palau Planalto, seu de l’executiu- protagonitzat per milers de seguidors de l’ultradretà Jair Bolsonaro ha causat una nova batussa entre el PP i el PSOE. El president espanyol, Pedro Sánchez, ha condemnat a través de Twitter els fets, i la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha aprofitat per carregar contra el cap de l’executiu i la reforma del delicte de sedició.

“Condemnem rotundament l’assalt al Congrés del Brasil i fem una crida a l’immediat retorn a la normalitat democràtica”, ha manifestat Sánchez, una piulada a la qual Gamarra ha respost: “Amb tu, a Espanya, això ara és un simple desordre públic”. Les paraules de la portaveu del PP han suscitat les crítiques de membres dels partits de l’executiu espanyol, i la ministra d’Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha instat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a “corregir” Gamarra.

“Senyor Núñez Feijóo, aquí no es pot fer res més que condemnar els incidents contra la democràcia al Brasil. Ha de corregir la senyora Gamarra immediatament. És massa perillós. No tot s’hi val”, ha piulat Alegría. L’assalt, en el qual els seguidors de Bolsonaro demanaven un cop militar per apartar Luiz Inácio Lula da Silva de la presidència del país, ha deixat més de 400 detinguts. La policia brasilera, però, ja ha pogut recuperar el control de la seu dels tres poders.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari