El PACMA exigeix incloure els gossos de caça a la llei de protecció animal

El partit animalista ha reclamat que la nova normativa també protegeixi els gossos de caça, guarda i altres activitats específiques

Galgos corrent (Herbert Aust, Pixabay)
Galgos corrent (Herbert Aust, Pixabay).

Una vintena de persones, acompanyades dels seus gossos, la majoria galgos que van ser adoptats quan estaven en males condicions, han protestat contra la nova llei de protecció animal promoguda pel PSOE davant de la subdelegació del Govern a Girona. Han denunciat que l’esmena, que es va aprovar al Congrés amb el suport del PP, Vox, Ciutadans i PNV, no inclou els gossos de caça, guarda i altres activitats específiques i han demanat ampliar la llei perquè també els protegeixi.

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha convocat concentracions simultànies a 27 ciutats de l’Estat. A Catalunya, s’han organitzat a Girona i a Barcelona. “Creiem que tenen el mateix dret els gossos de cacera, que els que són mascotes”, ha dit Isabel Ramos, afiliada del partit animalista.

La nova normativa endurirà les penes per maltractament, venda i sacrifici, però exclou els gossos de caça, guarda i altres activitats. Ramos ha criticat que “quan acaba la temporada de cacera, els caçadors es desprenen d’ells de qualsevol manera, els pengen, els abandonen…”. Aquesta és una pràctica que el partit vol aturar endurint la llei.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari