Dues dones assassinades: les primeres víctimes de violència masclista del 2023

Les víctimes han mort al Puerto de Santa María, a Cadis, i a Piedrabuena, a Ciudad Real

Fotografia sobre violència masclista (Junta d'Andalusia)
Fotografia sobre violència masclista (Junta d'Andalusia).

Dues dones han estat assassinades en els primers casos de violència masclista d’aquest 2023 a Espanya. Les seves parelles han estat detingudes com a suposats autors dels fets al Puerto de Santa María, a Cadis, i a Piedrabuena, a Ciudad Real.

A la ciutat andalusa, la policia ha detingut un home de 40 anys, que ha confessat haver mort d’un tret la seva parella, una dona de 46 anys. Mantenien una relació des de feia més d’un any.

A Castella-la Manxa, una dona de 24 anys ha mort després de ser agredida amb una arma blanca suposadament per l’home que vivia amb ella a Piedrabuena. La parella tenia una filla de tres anys.

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d’atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l’any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d’emergència davant d’una agressió, també es pot trucar al 112. El WhatsApp 601 001 122 també ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari