Puigdemont crida a mobilitzar-se contra la cimera Espanya-França a Barcelona

La portaveu de la Generalitat, Patricia Plaja, ha indicat que el Govern d’Aragonès encara no ha estat informat dels detalls de l'esdeveniment

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya.

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a la mobilització contra la cimera que celebraran els governs centrals d’Espanya i França a Barcelona el dijous 19 de gener. L’exdirigent ha demanat als seus seguidors en Twitter que s’uneixin i es mobilitzin contra la cimera sobre la qual el Govern català ha assegurat que no coneix els detalls.

En un missatge implícit cap al Govern central, Puigdemont ha afirmat que “han treballat per desmobilitzar i trencar la unitat”, que, ha argumentat, són eines per “defensar Catalunya davant d’un Estat que ens discrimina i ens perjudica pel fet de ser catalans”. Ha demanat “defensar al país davant d’uns il·lusos enterradors”, fent referència al final del procés sobiranista que ha plantejat el president Pedro Sánchez.

El Govern d’Aragonès no ha buscat generar polèmica amb la cimera i la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha indicat que l’executiu català encara no ha estat informat dels detalls de l’esdeveniment: “No hi ha cap detall de rellevància. Queden 16 dies. Si hi ha alguna cosa rellevant, ja ho direm”. Encara no se sap quin paper tindran Pere Aragonès i l’alcaldessa Ada Colau, com a amfitrions de la cimera.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari