Per què el Palau Blaugrana està cada dia més condemnat a desaparèixer?

Per culpa de les palanques s’han disparat les fantasies patrimonials no només de Joan Laporta i dels seus, que ja havien anticipat la venda de BLM per a aquesta temporada, sinó també la de la resta d’aquest entorn del poder barcelonista que realment assumeix la conversió en societat anònima com una cosa inevitable cada cop més a curt termini.

L’escriptor Roger Vinton acaba de publicar al digital Via Empresa un extens article sobre la delicada situació econòmica del club, que radiografia gairebé com a terminal, on planteja la seva pròpia elucubració sobre aquests jocs de Monopoly que s’ha inventat Laporta.

“Per cert -suggereix l’escriptor-, tenint en compte la situació crítica del Barça, no resultaria possible estudiar una requalificació dels terrenys del Miniestadi per destinar-los a promoció immobiliària i així cancel·lar part del deute que ens asfixia? I és que el tabú de la venda de patrimoni ja s’ha esquerdat quan el club ha decidit vendre el 49% d’algunes societats que fins ara li pertanyien en exclusiva”.

Una reflexió que en el cas de Laporta sona a cartutx cremat perquè, precisament, la modificació urbanística proposada i aprovada al seu dia pel projecte Foster sostenia el finançament de l’obra del nou Camp Nou sobre una llicència d’ús residencial d’aquella parcel·la que generava l’arribada de milers de noves famílies a les Corts, una part en forma de habitatge social.

No només va estar sobre la taula. El pla de Laporta va superar tots els tràmits urbanístics i va continuar endavant, malgrat l’oposició veïnal i el sentit comú que, per les circumstàncies del mercat immobiliari, desaconsellaven aquest camí.

El que apunta Roger Vinton no és cap utopia, ja que fins i tot hi ha veus de l’entorn laportista que suggereixen, dins del trasllat a Montjuïc, una situació de menys provisionalitat del que sembla, sobretot per al futur del Palau Blaugrana, que cada dia sembla més condemnat a desaparèixer, arrossegant a la desaparició algunes de les seccions menors. En aquest cas, el terreny del Miniestadi deixaria de tenir una utilitat constructiva.

A Laporta se li fa la boca aigua.

(Visited 224 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari