Laporta i la seva cosina, Marta Segú, arruïnen el Nadal dels nens socis del Barça

La Fundació els ha tornat a fer pagar per la jornada de portes obertes al Camp Nou, que abans era gratis

Per segon any consecutiu, la tradicional jornada nadalenca de portes obertes del primer equip, que consisteix en un entrenament amb públic i una visita posterior dels jugadors a diferents hospitals i centres clínics, s’ha celebrat cobrant entrades als socis que, segons la informació facilitada des del club, es destina a cobrir les despeses del programa Robots de la Fundació Barça.

La mesura ha aixecat crítiques entre la massa social, les més cridaneres les de socis afins a la junta directiva de Laporta que, per com ho han plantejat i per com han reaccionat a les explicacions i petites amonestacions rebudes, desconeixien, per descomptat, que la Fundació ja fa anys que patrocina aquesta iniciativa, si bé mai no s’havia obligat abans a passar per taquilla els socis del club fins al retorn de Joan Laporta a la llotja del Camp Nou i de la seva cosina, Marta Segú, al càrrec de directora de la Fundació.

Al contrari, els socis podien retirar entrades gratuïtament, fins a una quota, i tenir preferència i facilitats per compartir o convidar altres persones mitjançant un procés d’adquisició de localitats regulat i a favor del gaudi dels més petits de les famílies barcelonistes especialment.

Però, des que Laporta i la seva cosina han tornat, la jornada de portes obertes és de pagament, de 3 euros per als socis i de 6 euros per a la resta, en un context de baixa popularitat de la Fundació Barça, coincidint amb la convulsió estructural, mediàtica i social provocada per la revelació d’aquest augment espectacular del salari de la mateixa directora de la Fundació, Marta Segú, gairebé el doble en un any, segons consta a la memòria auditada de l’exercici 2021-22, mitjançant una fórmula comptable emmascarada i fins a cert punt matussera atribuïda confusament al Comitè de Direcció.

A l’anterior edició, de gener del 2022, celebrada al Camp Nou el dia 3, els socis van pagar 3 euros per assistir a aquesta cita tradicional del primer equip amb els nens i la presentació del llavors acabat de fitxar Ferran Torres. L’entrada registrada va ser de 13.513 assistents en un període encara afectat per una de les onades finals més importants de la pandèmia.

Segons les informacions disponibles, la Fundació havia convidat més de 250 beneficiaris d’entitats, com ara les fundacions Enriqueta Villavecchia, El meu petit desig, Coral Family, A.E. Ramassà i Fundació Climent Guitarte i l’equip complet del Barça Genuine.

Era habitual, abans de la pandèmia i en l’anterior etapa de la Fundació, facilitar el transport i l’estada a la gespa del Miniestadi de diferents col·lectius amb discapacitat física, que aquell dia podien compartir amb Messi i la resta dels cracks del primer equip salutacions i sobretot selfies.

No consta que aquest any s’hagi inclòs aquest tipus d’acció, o semblant, ni tampoc s’ha comunicat específicament si s’han tramitat altres tipus d’invitacions a entitats del Tercer Sector. El cost del transport anava per compte de la Fundació.

En aquestes anteriors edicions, les condicions d’accés eren de gratuïtat per als socis del Barça i de pagament per als aficionats (5 euros). Els socis, per complir amb l’obligació del control d’entrada, podien retirar-les a les taquilles uns dies abans, mitjançant la presentació d’un màxim de dos carnets de soci per persona, que a més podien adquirir un màxim de tres invitacions gratuïtes per carnet o bé a través de la web sense càrrecs de gestió.

De manera afegida també disposaven de la possibilitat d’adquirir tres entrades complementàries més, a un preu de 5 euros cadascuna, amb un càrrec de gestió d’1,75 euros per entrada si s’utilitzava la web. Per a la resta de no socis, només es podien comprar un màxim de sis entrades per persona, a 5 euros, també amb 1,75 euros de càrrec de gestió via web.

No hi havia, per tant, cap dubte sobre la voluntat de donar facilitats prioritàriament als socis i les seves famílies.

Per a aquesta última edició, celebrada el dia 2 de gener passat, la Fundació Barça i el club van informar que “les localitats estaran disponibles des del dimarts 20 de desembre per als socis i sòcies a un preu de 3 euros (més 2,5 euros de càrrecs de gestió per totes les compres realitzades en línia) i per al públic general les localitats estaran a disponibles des del dimecres 21 de desembre a les 11 h a un preu de 6 euros (més 2,5 euros de càrrecs de gestió per totes les compres realitzades en línia)”.

El relat ofert d’aquesta experiència a la mateixa web del club es resumeix així: “Gran matinal blaugrana a l’Spotify Camp Nou. L’Estadi ha viscut aquest dilluns un gran ambient festiu a les grades, on 15.324 culers han gaudit en directe de l’habitual entrenament a portes obertes organitzat per la Fundació FC Barcelona”.

Els mitjans que van aprofitar l’ocasió per fer entrevistes als aficionats van poder subscriure que, en efecte, la majoria del públic era no soci, visitant ocasional a la ciutat i estranger. D’aquí ve aquest repunt d’assistència, a conseqüència de l’augment del turisme en general.

El projecte Robot del Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça consisteix a permetre nens hospitalitzats o persones en situació de vulnerabilitat, que no tenen possibilitat de desplaçar-se a les instal·lacions del FC Barcelona, viure l’experiència ‘Barça’ a través d’un robot amb connexions d’àudio i vídeo.

Els robots Pol i Joyce, que fan possible aquesta màgia, són un homenatge a un nen i una nena que van morir de càncer i que havien participat en projectes de la Fundació durant la seva malaltia i s’inclouen dins del programa de Benestar Emocional Pediàtric, que forma part de l’àrea d’accions en l’àmbit de la Salut, amb una dotació de 532.495 €, un 17% de les despeses destinades a programes propis.

El propòsit de l’entrenament de portes obertes, en definitiva, abans s’orientava a oferir als fills dels socis del Barça i col·lectius específics de vulnerabilitat una jornada de trobada directa i de proximitat amb el primer equip, de caràcter festiu, solidari i com a espècie de ‘regal’ de Nadal.

La Fundació d’avui, amb Laporta i la seva cosina Marta Segú al capdavant, amb menys pressupost, menys estructura (un 30% reduïda) i el doble de salari de la directora, l’enfoquen com un petit negoci, una via més d’ingressos, més que discutible i segurament objecte de debat que, en aquesta ocasió, va tenir lloc només tres dies després que la directiva també prohibís l’ús del Carnet Infantil del qual eren beneficiaris 3.000 fills de socis que haurien pogut assistir amb les seves famílies al derbi Barça-Espanyol de Lliga del dia 31 de gener.

No ha estat, per descomptat, el millor Nadal per als socis més petits del FC Barcelona.

(Visited 371 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari