Quantes querelles es preparen pels ‘puta Espanya’ de ‘Zona Franca’ a TV3?

Tres, com a mínim. Les estan elaborant un destacat jurista i els serveis jurídics d’una entitat de la societat civil i un partit polític. Els destinataris de les querelles són el presentador de Zona Franca, el director anterior i l’actual del programa i els membres dels consells de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Algunes de les querelles només fan referència al crit de ‘puta nit i bona Espanya’ amb què el presentador del programa, Joel Díaz, el presenta cada dia, i d’altres inclouen també intervencions i gags despectius envers els símbols espanyols, com la bandera o l’himne nacional.

Aquestes querelles arriben després que tant la CCMA com el CAC i el director de TV3, Sigfrid Gras, hagin afirmat que els insults a Espanya entren dins dels límits permesos a l’humor que es pot fer a la televisió pública catalana.

El delicte d’odi és “qualsevol infracció penal, incloent infraccions contra les persones o les propietats, en les quals la víctima, el local o l’objectiu de la infracció es fonamenta per la seva “connexió, simpatia, filiació, suport o pertinença a un grup”. Aquest grup “ha d’estar basat en una característica comuna dels seus membres, com la raça real o perceptiva, l’origen nacional o ètnic, el llenguatge, el color, la religió, el sexe, l’edat, la discapacitat intel·lectual o física, l’orientació sexual o un factor similar”.

Les condemnes que contempla el Codi Penal pels delictes d’odi oscil·len entre els 6 mesos i els 4 anys de presó, multes i inhabilitacions superiors d’entre 3 i 10 anys a la durada de la pena de privació de llibertat.

(Visited 349 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari