Quantes querelles es preparen pels ‘puta Espanya’ de ‘Zona Franca’ a TV3?

Tres, com a mínim. Les estan elaborant un destacat jurista i els serveis jurídics d’una entitat de la societat civil i un partit polític. Els destinataris de les querelles són el presentador de Zona Franca, el director anterior i l’actual del programa i els membres dels consells de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Algunes de les querelles només fan referència al crit de ‘puta nit i bona Espanya’ amb què el presentador del programa, Joel Díaz, el presenta cada dia, i d’altres inclouen també intervencions i gags despectius envers els símbols espanyols, com la bandera o l’himne nacional.

Aquestes querelles arriben després que tant la CCMA com el CAC i el director de TV3, Sigfrid Gras, hagin afirmat que els insults a Espanya entren dins dels límits permesos a l’humor que es pot fer a la televisió pública catalana.

El delicte d’odi és “qualsevol infracció penal, incloent infraccions contra les persones o les propietats, en les quals la víctima, el local o l’objectiu de la infracció es fonamenta per la seva “connexió, simpatia, filiació, suport o pertinença a un grup”. Aquest grup “ha d’estar basat en una característica comuna dels seus membres, com la raça real o perceptiva, l’origen nacional o ètnic, el llenguatge, el color, la religió, el sexe, l’edat, la discapacitat intel·lectual o física, l’orientació sexual o un factor similar”.

Les condemnes que contempla el Codi Penal pels delictes d’odi oscil·len entre els 6 mesos i els 4 anys de presó, multes i inhabilitacions superiors d’entre 3 i 10 anys a la durada de la pena de privació de llibertat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.