Un jutge de Barcelona demana al Regne Unit poder interrogar un amic de Joan Carles I

L'empresari mexicà Allen Sanginés-Krause i el metge del rei emèrit Manuel Sánchez, investigats per frau fiscal

Joan Carles I de Borbó
Joan Carles I de Borbó

El titular del Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona ha remès una comissió rogatòria al Regne Unit per poder interrogar l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, amic del rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, com a presumpte col·laborador en la comissió d’un delicte de frau a Hisenda, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat Europa Press.

A banda de Sanginés-Krause, també es troba en el punt de mira de la investigació d’aquest jutjat Manuel Sánchez, metge del rei, com a presumpte autor del frau, xifrat en 600.000 euros.

Les indagacions tenen el seu origen en una querella interposada el passat mes de març per la Fiscalia, mentre que la comissió rogatòria es va tramitar el novembre, després que el jutjat no hagués pogut localitzar l’empresari en el domicili que, suposadament, tenia a Espanya quan va voler citar-lo perquè declarés com a investigat.

La querella de la Fiscalia, segons especifica El Periódico, atribueix a l’amic i al metge de Joan Carles I una simulació d’ampliació de capital de la clínica del mateix Manuel Sánchez, Clínica DeSánchez, fet que afecta les declaracions d’IRPF del període 2016-2018.

Per bé que les diligències reflecteixen l’existència de factures girades per la clínica per serveis al rei emèrit, el cas no està relacionat amb la investigació dels pagaments efectuats per Sanginés-Krause en benefici de Joan Carles I, la qual va arxivar el Tribunal Suprem després d’una regularització presentada per l’excap d’Estat a l’Agència Tributària.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari