La cavalcada d’Igualada manté els patges pintats de negre, però nega el racisme

L'organització assegura que no veu possible trobar 900 voluntaris negres

El rei Baltasar a la cavalcada d'Igualada

La fundació privada que organitza la cavalcada d’Igualada (Anoia) haurà de continuar pintant de negre el rei Baltasar i els seus patges malgrat la polèmica que això suscita. Segons ha publicat La Vanguardia, l’organització assegura que “no és una qüestió de racisme” i assenyala que no veu possible trobar 900 voluntaris negres entre els veïns.

Una de les propostes que es va posar sobre la taula va ser que almenys hi hagués un Baltasar ‘de debò’, sense maquillatge, amb alguns dels seus patges, però de moment encara està en estudi. L’organització afirma, en declaracions al mitjà citat, que “és una problemàtica que tenim molt present”, i s’escuda en el fet que la singularitat de la cavalcada, en la qual els patges reparteixen els regals casa per casa, fa necessaris molts voluntaris.

Col·lectius d’afrodescendents s’han dirigit a la fundació i s’han ofert per buscar i contractar patges, però això nostre no són actuacions teatrals, sinó un voluntariat que transmet el sentiment de la nit de Reis”, han manifestat els organitzadors. El 2019, quan la cavalcada feia 125 anys, la polèmica de pintar de negre Baltasar i els seus emissaris va causar que TV3 rebutgés transmetre-la en directe.

(Visited 159 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La cavalcada d’Igualada manté els patges pintats de negre, però nega el racisme”

Feu un comentari