Els Pallaresos rebutja acollir un centre per a nens desemparats

L'Ajuntament suspèn un any la concessió de llicències d'obra, una decisió que impedeix la instal·lació de l'equipament

L'Ajuntament dels Pallaressos, anuciant el resultat de la seva consulta sobre el CRAE

El centre residencial d’atenció educativa (CRAE) Voramar, destinat a acollir nens de 4 a 14 anys nascuts a Catalunya que no poden ser atesos pels pares, no es podrà traslladar de moment a la localitat dels Pallaresos (el Tarragonès), on la instal·lació d’aquest equipament de la Generalitat s’ha trobat amb una forta oposició veïnal i oficial.

L’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde del PSC Jordi Sans, s’ha justificat en declaracions a El Periódico manifestant que no és un problema de manca de solidaritat o de comprensió de la tasca social, sinó de la manca d’opcions d’oci que el municipi té per als menors, comparat amb Tarragona, on el centre encara es troba, en el barri del Serrallo.

Obligada al trasllat per la rescissió del lloguer per part del propietari de l’immoble usat pel centre fins ara, l’empresa gestora, Intress, va trobar un immoble de 1.500 metres quadrats disponible als Pallaresos, però el consistori ha suspès la concessió de llicències d’obra per un any, afegeix el mateix diari.

Aquesta decisió obliga la Generalitat a esperar un any per a la tramitació, d’entrada. Segons l’alcalde Sans, no es va adoptar per frenar el CRAE, sinó que aquest efecte “és pura coincidència”. L’Ajuntament, d’altra banda, va organitzar aquesta tardor una consulta per conèixer l’opinió dels veïns, que es van decantar aclaparadorament pel no al CRAE amb una participació del 15%, segons les dades publicades pel mateix consistori.

Als carrers, recull també El Periódico, s’han produït manifestacions i pintades de rebuig al CRAE, que alguns veïns vinculen amb problemes de convivència i temen que doni lloc a un auge de delictes, per bé que l’associació de veïns del Serrallo assegura que no han tingut cap problema amb els menors atesos vivint al barri.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari