El PP proposa que els jutges elegeixin 12 vocals en la renovació del CGPJ

La iniciativa, registrada en el Congrés, exclou la intervenció del Congrés i el Senat

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular.

El Partit Popular (PP) va registrar una proposició de llei el passat 30 de desembre, coneguda aquest dimarts, perquè 12 dels 20 vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) els elegeixin els mateixos jutges i magistrats sense cap intervenció del Congrés i el Senat.

Aquesta proposta per renovar l’òrgan de govern dels jutges arriba després que, aquesta tardor, el principal partit de l’oposició trenqués les negociacions per pactar una reforma perquè el govern d’Espanya havia acceptat substituir, d’acord amb ERC, el delicte de sedició per un nou tipus penal de desordres públics agreujat.

El nou plantejament del PP també exclou com a nous membres del CGPJ els aspirants amb vincles polítics com haver sigut diputat, senador, regidor, o càrrec orgànic d’un partit o d’un sindicat. Pel que fa als altres 8 magistrats, encara dependrien del nomenament del Congrés i el Senat per una majoria de tres cinquenes parts d’aquestes cambres.

El PP justifica aquesta proposta per la necessitat de millorar la qualitat democràtica i la confiança dels ciutadans de conformitat amb les reclamacions de la Unió Europea.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari