El Govern català insta el PSC a passar de “l’entesa” a la “voluntat política” per aprovar els comptes

Patrícia Plaja assegura que els pressupostos per al 2023 seran una realitat "en qüestió de dies"

Patrícia Plaja
Patrícia Plaja

La portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, s’ha referit al principi d’acord entre l’executiu de la Generalitat i el PSC amb relació als pressupostos per al 2023 i ha destacat aquest dimarts que “ja hi ha entesa” amb els socialistes, i que ara només cal “voluntat política” per aprovar definitivament els comptes catalans. En una roda de premsa, Plaja ha assenyalat que les converses tant amb Junts com amb el PSC continuen i que els comptes seran una realitat “en qüestió de dies”.

“No podem dilatar arribar a l’acord, cal que tots accelerem”, ha afirmat la portaveu del Govern de la Generalitat, que ha afegit: “Esperem que en els propers dies hi pugui haver un acord polític a quatre bandes”. Plaja ha rebutjat detallar quines són les mesures o propostes que encara s’estan negociant amb el PSC, però ha insistit en “l’entesa” que existeix entre l’executiu i els socialistes.

Aquest primer acord relacionat amb els pressupostos catalans ascendeix als 5.386 milions d’euros i inclou el 87% dels punts que reclamen els socialistes, unes 147 mesures sobre salut, energia, drets socials, indústria, coneixement, educació, mobilitat i gestió de l’aigua. Ara, després d’aquest principi d’acord, el PSC reclama ara “propostes addicionals valorades en 5.000 milions d’euros més”.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari