Centenars de persones es concentren a Barcelona contra el repunt de feminicidis

Entitats feministes reclamen a les administracions "que posin tots els recursos per frenar l'escalada d'assassinats"

    Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra els feminicidis

    Foto: @bcn_ajuntament

    Unes 350 persones segons la Guàrdia Urbana s’han concentrat aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l’augment de feminicidis arreu d’Espanya durant l’últim mes. Sota el lema “Ni una menys, ni una més”, les entitats Ca la Dona i Novembre Feminista han demanat més recursos a les administracions, i que es formi en perspectiva de gènere a tots els professionals de la judicatura.

    “Sortim després d’aquest mes sanguinari per donar un cop a la taula i dir prou. Si us plau, demanem a les administracions que posin tots els recursos per frenar aquesta escalada d’assassinats“, ha manifestat Dolo Pulido, membre d’ambdues entitats. Durant la concentració s’han sentit consignes com “cap agressió sense resposta” o “si ens toquen a una, ens toquen a totes”, i Pulido ha insistit que els crims masclistes són només “la punta de l’iceberg” de la violència de gènere.

    La protesta d’aquest dilluns s’ha donat arran que el 2022 hagi tancat amb un dels mesos més negres del registre espanyol. Durant el darrer mes de desembre, almenys deu dones han estat assassinades en crims masclistes a tot el país, una xifra que s’eleva a gairebé mig centenar de dones pel que fa a tot el 2022. A Catalunya, aquest últim any s’han produït un total de 12 feminicidis.

    (Visited 52 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari