Lula da Silva pren possessió com a president del Brasil: “Em comprometo a construir un país de tots i per a tots”

En representació d'Espanya han assistit el rei Felip VI, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares

El president del Brasil, Lula da Silva, a la presa de possessió del càrrec (Ricardo Stuckert)
El president del Brasil, Lula da Silva, a la presa de possessió del càrrec (Ricardo Stuckert).

Lula da Silva ha pres possessió del seu càrrec com a president del Brasil avui, diumenge u de gener, per tercera vegada després d’haver exercit durant dos períodes consecutius entre 2003 i 2010: “Assumeixo el compromís amb el poble brasiler de construir un país de tots i per a tots”.

“Prometo mantenir, defensar i complir la Constitució, observar les lleis, promoure el bé general del poble brasiler, sustentar la unió, la integritat i la independència del Brasil”, ha afirmat. L’expresident Jair Bolsonaro no ha lliurat a Lula da Silva la banda presidencial perquè el líder d’extrema dreta se’n va anar del país el divendres als Estats Units.

El president electe ha desfilat davant milers de persones que li han esperat des de fa hores. Ha recorregut uns dos quilòmetres entre la Catedral de Brasília i la seu del Parlament en un descapotable amb la seva dona, Rosângela “Janja” da Silva, i el vicepresident electe, Geraldo Alckmin. Allà, ha prestat jurament del càrrec.

Entre les delegacions estrangeres que s’han desplaçat a Brasília estan el rei Felip VI en representació d’Espanya, amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares. També es troben allà els presidents de l’Argentina, Bolívia, Colòmbia, Xile, l’Equador, Paraguai, l’Uruguai, Alemanya i Portugal.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari