Per què Barça Studios és milionària i Barça TV va a la vaga?

Careta del documental del Barça 'Una Nova Era'

La producció audiovisual al Barça no es mesura pel mateix raser. Mentre a Barça Studios no hi ha retallades ni es repara en despeses a l’hora de realitzar documentals com Una Nova Era, acabat d’estrenar coincidint amb el dia dels Sants Innocents, els treballadors de Barça TV no han pogut desconvocar la vaga plantejada per a aquest dissabte, data del darrer partit de l’any davant de l’Espanyol, com hauria estat el seu desig.

Segons fonts sindicals, a la reunió de dimecres passat amb representants de TBSC Barcelona Produccions SLU de Telefónica, a la seu del Departament de Treball de la Generalitat, l’empresa no va aportar cap proposta ni va mostrar el menor interès a dialogar sobre solucions o alternatives.

En un comunicat del comitè d’empresa, la plantilla lamenta aquesta situació i confirma que entre les 12.45 hores i les 16.45 d’aquest dissabte es farà efectiva l’aturada prevista, que afectarà la cobertura, prèvia, retransmissió i post partit del derbi Barça-Espanyol.

Es tracta d’un altre pas més cap a la direcció triada per Laporta de provocar el col·lapse al canal blaugrana fins que, tard o d’hora, la corda es trenqui per algun costat. Mentrestant, els treballadors de Barça TV s’han quedat atrapats a terra de ningú, ja que no es beneficien del conveni laboral dels empleats del Barça ni tampoc dels de Telefónica.

No hi ha per part de la junta el menor interès a rescatar el canal i sí que s’observa, en canvi, una manifesta voluntat de gastar més del compte en produccions com la docusèrie Una Nova Era, l’estrena de la qual no ha merescut ni tan sols una cobertura decent a la pròpia web del club.

La sèrie aprofita material del ‘Matchday’, que al seu dia va ser realitzat amb la participació de tres productores -la de Rakuten (Gerard Piqué) i El Barrio (Jordi Évole), juntament amb Barça Studios- i aporta enregistraments posteriors, a més d’haver subscrit un acord amb una altra productora i contractat els serveis de periodistes de la corda laportista perquè els continguts i el missatge complissin amb la finalitat principal, propagandística, que el nou Barça de Laporta ha enterrat el passat infernal de caure a semifinals, quarts o vuitens de final de la Champions League per a jugar dos anys seguits l’Europe League.

Tot i que és veritat que el títol parla d’una “nova era”, no d’una era millor, la idea és que així ho sembli. Pels treballadors de Barça TV sens dubte no són bons temps.

(Visited 176 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari