La CCMA prohibeix a Joel Díaz que faci propaganda a TV3 del seu negoci de ‘La Sotana’

Permet de moment, però, que continuï començant cada programa de ‘Zona Franca’ cridant ‘puta nit i bona Espanya’

Joel Díaz i Manel Vidal, a 'Zona Franca', Magí García, a 'Està passant', i Andreu Juanola, amb Alba Riera, a Catalunya Ràdio

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha prohibit a Joel Díaz que continuï utilitzant el programa Zona Franca que presenta a TV3 per promocionar el seu negoci de La Sotana. La CCMA continua tolerant, però, que comenci cada nit el programa cridant ‘puta nit i bona Espanya’, salutació a la qual el pública reacciona amb un fort aplaudiment, seguint les instruccions del regidor del plató.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, va explicar, en la darrera sessió de la comissió de control d’aquest organisme al Parlament, que havia prohibit a Joel Díaz que el seu col·laborador Manel Vidal intervingués vestit amb una samarreta de La Sotana. El 9 de novembre, Vidal va fer la seva secció animant a comprar entrades per l’espectacle que faria La Sotana dos dies després al local Paral·lel 62 de Barcelona. L’entrada costava 19,80 euros. Vidal va fer la seva intervenció amb una samarreta on es llegia “Nyaputaspa” (‘puta Espanya’, dit de forma desorganitzada), que es vèn al web de La Sotana. Joel Díaz ho va ressaltar i el seu soci va animar els espectadors a comprar-la. La venen a 18 euros.

Al darrer programa de l’any, el dijous dia 29, Zona Franca va convidar el periodista i humorista Marc Giró, que al principi de la seva entrevista va anunciar que La Sotana posarà a la venda un llibre sobre el Barça el proper mes de març. Joel Díaz li va dir que no en parlés perquè “m’han renyat” per fer propaganda de La Sotana. Tot i així, Giró va insistir en promocionar el llibre fins que Díaz va canviar de tema.

El dia anterior, s’havia anunciat a Twitter que Andreu Juanola i Magí Garcia, dos dels membres de La Sotana, participarien a Zona Franca. Hores després de l’anunci, però, es va publicar al canal de Twitter un desmentiment dient que era una broma del dia dels Sants Innocents.

Joel Díaz, Manel Vidal, Andreu Juanola i Magí Garcia són els quatre membres de La Sotana, una tertúlia radiofònica que es finança amb patrocinadors i amb els diners recaptats amb les actuacions que fan en locals com Paral·lel 62. Tots quatre treballen en programes de TV3 i Catalunya Ràdio.

Joel Díaz és el que porta més temps treballant pels mitjans públics de la Generalitat. Ha estat a programes de Catalunya Ràdio com El matíEstat de GràciaEl SuplementEls radiòlegs o Interferències i de TV3 com APM o Zona Franca. Des del 18 d’octubre és el presentador estrella de Zona Franca. Aquesta temporada forma part de l’equip de L’última hora del matí de Catalunya Ràdio. Magí García també ha participat a Estat de Gràcia i El matí de Catalunya Ràdio i actualment és guionista de Zona Franca i d’Està passant a TV3. En aquesta darrer programa hi ha fet seccions esporàdiques amb presència al plató. Manel Vidal ha treballat principalment per programes de RAC1 però també ha passat des d’octubre a cobrar de la CCMA per les seves col·laboracions a Zona Franca. Andreu Juanola, que és el conductor i moderador de La Sotana, també cobra de TV3. La temporada 2021-2022 va ingressar 6.000  euros per participar com a tertulià al programa d’esports Onze. Des del 3 setembre comparteix secció amb Alba Riera al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. Durant el Campionat Mundial de Qatar, TV3 i Catalunya Ràdio li han encarregat que fes reels (vídeos curts) pel seu canal conjunt d’Instagram.

EL TRIANGLE va denunciar l’ús il·legal del programa Zona Franca per fer caixa amb La Sotana. La CCMA ha entès que havia de parar aquesta irregularitat. Molts catalans s’han queixat al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Consell de la Informació de Catalunya (CIC) per l’insult inicial difonent l’odi a Espanya a cada programa de Zona Franca. La CCMA, de moment, continua tolerant-ho. I ja van 40 programes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.