Interior retirarà condecoracions a agents de Policia i Guàrdia Civil que van participar en la repressió franquista

L'ordre del ministre Grande-Marlaska també afectarà a la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries i a la resta de les direccions generals del Ministeri

Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'Interior (La Moncloa)
Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'Interior (La Moncloa).

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que les direccions generals de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil iniciaran els procediments per revisar i retirar les condecoracions i les recompenses policials que hagin rebut agents dels dos cossos que hagin realitzat actes de repressió durant la dictadura franquista, incompatibles amb els valors democràtics i els principis rectors de protecció dels drets humans de la Constitució Espanyola.

La decisió s’ha produït després de l’entrada en vigor de la Llei de Memòria Democràtica, per la qual s’ha de revisar i revocar qualsevol condecoració i recompensa concedida als qui incorrin en situacions d’aquest tipus. S’anul·laran les condecoracions policials si s’acredita la realització pel beneficiari, abans o després de la concessió, d’actes manifestament incompatibles amb la pertinença als ordes del mèrit tant de Policia Nacional com de Guàrdia Civil.

L’ordre del ministre de l’Interior també afectarà a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries i a la resta de les direccions generals del Ministeri. Marlaska delegarà en els responsables la revisió i de revocació de les condecoracions i recompenses afectades per la Llei de Memòria Democràtica.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari