Salut aposta per fer test de covid a tots els viatgers procedents de la Xina

Catalunya seqüenciarà les mostres dels passatgers positius per poder detectar noves variants

  El conseller de Salut, Manel Balcells

  El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, s’ha mostrat partidari de fer test d’antígens (TAR) a tots els viatgers procedents de la Xina encara que tinguin la pauta completa de vacunació a partir del dia 9 de gener, quan el país asiàtic aixequi les restriccions. El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest divendres que demanarà als passatgers que vinguin del país asiàtic un test negatiu o la pauta completa, però Balcells considera que els tests s’haurien de fer a tothom.

  “Les vacunes que utilitzen allà [a la Xina] són diferents i no estan adaptades a òmicron. Creiem que el més prudent és fer el TAR a tots els viatgers i viatgeres“, ha argumentat el conseller. Balcells també ha explicat que, en cas que surti positiu, se’ls farà una PCR  i una seqüenciació per saber quin tipus de variant és: “S’ha de vigilar que no sigui una variant nova. Aquest seguiment el farem des del nostre sistema de vigilància epidemiològica”, ha afegit.

  El titular de Salut ha explicat que la Generalitat es limitarà a “recomanar” l’aïllament als viatgers procedents de la Xina que donin positiu en covid, i que només demanarà que sigui obligatori si es tracta d’una “variant perillosa”. “Si són variants d’òmicron, estem absolutament protegits. Tot i que recomanem l’aïllament per evitar la propagació del virus”, ha assenyalat Balcells.

  Malgrat la “preocupació” que desperta l’onada de covid al país asiàtic, el conseller ha transmès un missatge de “tranquil·litat” i ha afirmat que “avui dia, cap de les mostres efectuades en viatgers procedents de la Xina ha determinat cap variant que no sigui l’òmicron”.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari