Joan Font entra a la llista Forbes, i la persecució sindical de Bon Preu, al Parlament

El propietari de la cadena de supermercats figura com la 90a fortuna d’Espanya

Joan Font, president i director general de Bon Preu

Foto: @bonpreuesclat

Després de la traumàtica trencadissa protagonitzada amb el seu germà i soci Josep, amb qui va partir peres l’any 2019, l’empresari Joan Font s’ha convertit en l’amo i senyor de la cadena de supermercats Bon Preu i Esclat, fundada l’any 1974 i que l’any 2021 va assolir una facturació de 1.782 milions d’euros. Aquesta separació ha permès a Joan Font volar sol i, d’aquesta manera, entrar en l’última llista Forbes, en l’apartat corresponent a Espanya.

En concret, hi figura en el lloc 90, amb una fortuna personal estimada de 325 milions d’euros. Molt lluny, però, del primer català que destaca en aquest rànquing dels més rics, l’empresari tèxtil Isak Andic, de la cadena Mango (1.900 milions) i del primer espanyol, el fundador de l’imperi Zara, Amancio Ortega (amb una riquesa calculada de 67.000 milions d’euros).

Però la lluentor i el prestigi que ha anat acumulant Joan Font en la seva dilatada trajectòria –premi d’honor Lluís Carulla, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, designat per Artur Mas, membre de la candidatura independentista de la Cambra de Comerç de Barcelona…– contrasta amb la gasiveria amb la qual tracta els 10.000 treballadors del seu grup empresarial, en la seva gran majoria mileuristes i gràcies.

L’empresa no té un conveni propi i es regeix pel del sector de supermercats a Catalunya, actualment en fase de negociació entre la patronal i els sindicats UGT i CCOO. En canvi, altres cadenes, com Mercadona, tenen un conveni propi i això fa que, en comparació amb el grup Bon Preu, els seus treballadors tinguin unes condicions salarials i laborals molt millors.

Mercadona ja ha apujat els salaris un 6,5% per atrapar l’escalada de l’IPC, mentre que el grup de Joan Font només ofereix un 3,5%. A més, el sindicat CGT denuncia que els empleats de Bon Preu cobren salaris diferents en funció de la ciutat on treballen i exigeix que s’acabi aquesta discriminació.

L’ambient laboral està carregat, i això ha desembocat en un acte insòlit. El dia 22 passat, la CUP va oferir el faristol del Parlament a tres afiliats del sindicat independentista Intersindical-CSC, que van relatar davant dels periodistes les males pràctiques de Bon Preu, dirigida precisament per un empresari que es proclama independentista. En concret, van denunciar l’acomiadament fulminant de dos sindicalistes pel sol fet de comunicar la creació d’una secció de la Intersindical-CSC.

(Visited 766 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari