Carlos Lesmes s’aparta de la deliberació sobre els indults als condemnats pel procés de l’1-0

La defensa de l'exvicepresident Oriol Junqueras havia presentat un incident de recusació

Carlos Lesmes

L’expresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i magistrat de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem Carlos Lesmes ha acceptat apartar-se de la deliberació sobre els recursos que es van presentar contra la decisió del Govern de concedir els indults a nou dels condemnats per la causa del procés.

Els líders d’ERC condemnats per l’1-O havien demanat a principis de desembre a la Sala Contenciosa Administrativa que apartés a Lesmes de la revisió dels indults per la “falta d’imparcialitat” en la causa.

L’expresident del CGPJ forma part de la secció del Contenciós Administratiu del Suprem encarregada de resoldre els recursos contra els indults als dirigents independentistes empresonats per l’1-O presentats per PP, Cs i Vox, entre d’altres.

El magistrat ha acceptat la recusació i no participarà en cap de les deliberacions sobre les impugnacions presentades contra la mesura de gràcia concedida per l’Executiu.

Els dirigents independentistes van al·legar que hi havia “molts arguments per defensar” que Lesmes “està contaminat” i que no hauria de resoldre el recurs sobre els indults al vicepresident Oriol Junqueras, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’exconseller Raül Romeva i l’exconsellera Dolors Bassa.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari