Repunten els feminicidis durant el mes de desembre al conjunt d’Espanya

En tot l'any, a l'espera de confirmar dos casos, han assassinat 46 dones en crims masclistes, 12 a Catalunya

Concentració a Barcelona contra la violència masclista

El Ministeri d’Igualtat ha actualitzat aquesta setmana el registre de víctimes mortals per violència de gènere i, segons les dades publicades, durant el mes de desembre els feminicidis han repuntat fins als vuit casos, una xifra que no s’ha assolit en cap altre mes d’aquest 2022. D’aquests vuit darrers assassinats masclistes, dos s’han produït a Catalunya i l’últim cas és el d’una dona de 88 anys que ha mort aquest dilluns en mans de la seva parella, un home de 69 anys, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

En total, a falta de confirmar dos casos que s’estan investigant, enguany s’han confirmat 46 assassinats per violència de gènere arreu d’Espanya, als quals s’han d’afegir 19 crims més en què els agressors no són la parella o l’exparella de la víctima. D’aquestes 46 dones assassinades, 8 casos han ocorregut a Catalunya, una xifra que s’eleva a 12 tenint en compte els crims comesos per agressors fora de l’àmbit de la parella.

La comunitat autònoma que registra un nombre més elevat de crims masclistes és Andalusia, amb un total d’11 dones assassinades aquest any. D’altra banda, dels 46 assassinats confirmats al conjunt d’Espanya, en 20 casos hi havia denúncies prèvies i d’aquests, la meitat de víctimes havien sol·licitat mesures de protecció. La majoria dels agressors -30 de 46- eren parelles de la víctima.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari