La reforma judicial ha “perdut urgència” pel govern espanyol

L'objectiu era desbloquejar els nomenaments del TC i després de l'acord del CGPJ ja no hi ha pressa

El ministre Félix Bolaños
El ministre Félix Bolaños

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha reconegut que la reforma judicial que va enfrontar el govern espanyol i el Congrés amb el Tribunal Constitucional per modificar el sistema d’elecció dels jutges ha “perdut urgència”.

Després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi desbloquejat els nomenaments dels dos magistrats del TC que li correspon triar, fet que ha tombat la majoria del tribunal, fins ara conservadora i a partir d’ara progressista, ha tret sentit a una reforma que pretenia justament això, desbloquejar la renovació.

Això no obstant, Bolaños ha matisat que els grups parlamentaris del Congrés tindran l’última paraula quan rebin l’auto del TC que va suspendre la tramitació de les dues disposicions referents a la reforma judicial.

“La urgència s’ha perdut”, ha explicat en declaracions a TVE. “El Constitucional, en els pròxims dies, es renovarà i obrirà una nova etapa de recuperació del prestigi del tribunal i dels seus magistrats”.

Bolaños ha aprofitat per reclamar al PP que torni a negociar el desbloqueig de la renovació del CGPJ, que està paralitzada des de fa quatre anys i ha provocat crítiques recurrents del Consell d’Europa.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari