Jaume Roures toreja el Parlament dos mesos després de dir que li comunicaria els honoraris de Pilar Rahola a ‘FAQS’

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, assegura que està tant interessada com els diputats en conèixer quants diners cobrava la tertuliana per les seves col•laboracions al programa de TV3

Jaume Roures i David Pérez, a la comissió de control de la CCMA, el 28 d'octubre

Avui fa dos mesos que Jaume Roures, administrador de la productora audiovisual Mediapro, va assegurar, en una compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya, que en una setmana faria arribar per carta al seu president, David Pérez, la informació sobre quants diners cobrava la tertuliana Pilar Rahola per les seves col·laboracions setmanals al programa FAQS de TV3. Roures va assumir aquest compromís en resposta a les preguntes que li van formular les diputades Beatriz Silva (PSC-Units per Avançar) i Anna Grau (Ciutadans).

La carta, però, no ha arribat al despatx o l’ordinador de David Pérez al Parlament. En la sessió de la comissió de control de la CCMA del mes de novembre, Pérez  va explicar que “a data d’avui no m’ha arribat cap informació” sobre aquesta qüestió. “Esperarem i en cas que ens arribi ho tramitarem”, va dir. Continua esperant.

En les sessions de la comissió de control de la CCMA de novembre i desembre, les diputades de l’oposició han insistit a demanar a la seva presidenta, Rosa Romà, què se’n sap del compromís de Roures. Romà ha afirmat en ambdues sessions que està tant interessada com elles en saber quants diners pagava Mediapro a Pilar Rahola. Roures no ha donat cap explicació del perquè del seu incompliment del compromís que va assumir amb la cambra parlamentària catalana. Tot apunta que Rahola el va amenaçar amb mesures legals si acabava desvetllant el secret dels seus honoraris a FAQS.

La quantitat de diners que cobrava Pilar Rahola per intervenir a FAQS és un dels misteris més ben guardats de la història recent de TV3. L’anterior equip de govern de la CCMA, presidit per Núria Llorach, adduïa per no donar a conèixer aquesta quantitat que les productores privades no tenen l’obligació de divulgar aquesta informació. La CCMA, segons va explicar Llorach, fa auditories dels programes realitzats per les productores privades que treballen per ella. Per tant, o no s’ha fet cap auditoria de FAQS o els seus resultats s’han ocultat a Rosa Romà, ja que en la d’aquest programa hi haurien de constar els honoraris dels diferents col·laboradors.

La situació és tant esperpèntica que en una de les emissions de FAQS, Pilar Rahola va muntar un escàndol perquè un interlocutor, el periodista i advocat Josep Manuel Silva, li va demanar en directe quants diners cobrava per la seva participació al programa. Es va negar a saludar Silva i li va tornar un llibre que li havia regalat abans de demanar-li el seu salari.

Pilar Rahola col·labora ara a 8TV. Tampoc no se sap quants diners cobra per fer-ho però segur que és una xifra molt inferior a la que Jaume Roures va dir fa dos mesos que comunicaria al Parlament. La comunicarà algun dia?

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.