Els ‘puta Espanya’ tornen a ‘El búnquer’ de Catalunya Ràdio

Trenca la dinàmica de les darreres setmanes de no promoure l’odi anti-espanyol en un programa on ahir es van burlar de la gent de Múrcia i van fer parlar els nazis en castellà

Emissió del programa 'El búnquer' del 27 de desembre, on es va tornar a cridar 'puta Espanya'

El programa El búnquer de Catalunya Ràdio havia deixat d’escampar l’odi anti-espanyol les darreres setmanes eliminant els “puta Espanya” amb què s’acomiadaven molts dels oients que hi enviaven notes d’àudio. EL TRIANGLE se’n va fer ressò ahir pel matí. Aquesta constatació no deuria agradar, però, als responsables del programa i el “puta Espanya” va tornar a sonar a El búnquer ahir al vespre.

Va ser a la nota d’àudio d’un oient que no es va identificar i que va dir que si Guillermina Motta cantés ara Remena nena “rebria hòsties de tots cantons per la lletra”. Es va acomiadar amb un “puta Espanya” que va ser acollit pels presentadors amb un impostat crit de sorpresa, tenint en compte que són ells mateixos els encarregats de seleccionar i editar les notes d’àudio que emeten.

Els responsables d’El búnquer van popularitzar el crit de ‘puta Espanya’ a TV3. Al programa Bricoheroes que feien a aquesta televisió pública en temporades passades –que presentaven dos dels membres d’El búnquer: Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez– hi sonava sovint. Bricoheroes va ser retirat de la graella de TV3 i El búnquer va recollir el testimoni dels “puta Espanya”, ara a Catalunya Ràdio.

La temporada passada, les notes d’àudio que enviaven oients del programa i que eren reproduïts en antena acabaven sovint amb aquest insult. El mes de juny, el “puta Espanya” es va escoltar com a comiat dels oients en un de cada tres programes. Durant les tres primeres setmanes de la temporada 2022-2023 encara es va escoltar “puta Espanya” quatre cops a El búnquer. Feia setmanes, però, que aquest insult havia desaparegut del programa. Ahir hi va tornar en un capítol en què es va insultar les persones de Múrcia i es va fer parlar castellà als protagonistes nazis de la història que van explicar.

Peyu i Jair Domínguez van explicar la història d’un home de Guinea Equatorial, José Epita Mbomo, que vivia a la illa de Bioco i que va ser traslladat a Múrcia. Van comparar Bioco i Múrcia i van presentar els murcians com a gent analfabeta. Epita va acabar treballant en el restaurant d’un camp de genocidi nazi. Els presentadors van fer parlar en castellà els nazis i ho van justificar dient que ho feien perquè no sabien parlar en alemany i per “distingir els dolents”.

L’odi ha tornat a El búnquer per la porta gran, si és que mai se n’havia anat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.