El govern espanyol celebra el desbloqueig del Constitucional

Acusa el PP de "bloquejar" i "danyar" les institucions i recorda que ara hi haurà majoria progressista

El president del Govern central, Pedro Sánchez

El govern de Pedro Sánchez ha celebrat aquest dimarts l’acord al CGPJ per la renovació dels dos magistrats del TC que el poder Judicial havia d’assignar, atacant al PP per “bloquejar” i “danyar” les institucions de l’Estat, i recordant que ara hi haurà majoria progressista de set magistrats enfront de quatre de conservadors.

L’acord, adoptat per unanimitat pels vocals del CGPJ, ha confirmat la designació del magistrat del Tribunal Suprem, César Tolosa, i la magistrada jubilada del Tribunal Suprem, María Luisa Segoviano, tots dos proposats per l’ala conservadora de l’òrgan de govern dels jutges i que ocuparan dues vacants que feia mesos que s’havien de renovar.

En aquest context, l’executiu de Sánchez ha valorat molt positivament aquest moviment dels vocals del CGPJ, destacant que “ha complert les seves obligacions, la llei i la Constitució”, tot i el retard de més de tres mesos i el “bloqueig provocat pel PP”.

Per la seva banda, el PP ha qualificat aquest dimarts com una “bona notícia” la renovació. Els populars no han estalviat crítiques al govern espanyol al qual demanen ara que es “disculpi” amb cadascun dels vocals del CGPJ als que, segons diu, ha “insultat” les darreres setmanes.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari