El 10% dels autobusos de TMB van sense l’etiqueta ecològica

Més de 150 autobusos contaminen més del que estableix Barcelona amb la zona de baixes emissions

bus tmb
bus tmb

Un 10% dels autobusos de TMB, és a dir, del transport públic de l’Ajuntament de Barcelona, no tenen l’etiqueta ecològica per circular per la ciutat. Per tant, contaminen més del que estableix el mateix Ajuntament amb la normativa de la zona de baixes emissions.

El diari Ara concreta que els afectats són 137 busos de Transports Metropolitans de Barcelona, i 18 més de les empreses que circulen per l’àrea metropolitana de Barcelona.

La nova norma va fer que uns 50.000 vehicles passessin a tenir prohibida la circulació per dins la capital, però es va donar més marge a camions i autocars petits. De fet, la prohibició per als vehicles del transport públic no va entrar en vigor fins fa un any, el gener del 2022, i el juny passat es van començar a posar les primeres sancions, que TMB ha pogut esquivar per la via legal.

Tot i l’embolic, fonts de TMB defensen a l’Ara que els busos sense etiqueta es retiraran durant el primer trimestre del 2023. A banda d’aquests 155 busos sense etiqueta, més de 400 circulen amb l’etiqueta groga, la següent que hauria de quedar vetada. Això sí, per a aquest pròxim veto el govern d’Ada Colau encara no ha fixat data.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.