TV3 i Catalunya Ràdio, en mans dels humoristes de l’odi de ‘La Sotana’

Tot l’equip d’aquest negoci audiovisual s’ha col•locat en programes de la ràdio i la televisió de la Generalitat

Joel Díaz i Manel Vidal, a 'Zona Franca', Magí García, a 'Està passant', i Andreu Juanola, amb Alba Riera, a Catalunya Ràdio

La Sotana és una tertúlia radiofònica dedicada al Barça i el món del futbol que va començar a emetre’s per Skype l’any 2014. La caracteritza un marcat odi a tot allò que soni a Espanya, la qual cosa es manifesta tant en les seves intervencions davant del micròfon com en el merchandising del negoci, amb pilotes i samarretes amb la paraula ‘nyaputaspa’, que és una forma desordenada de dir ‘puta Espanya’. El programa s’emet de 10 a 11 de la nit i es finança amb el suport de 2.700 mecenes, les vendes de merchandising i les actuacions en teatres. Els seus membres actuals són Andreu Juanola, Joel Díaz, Manel Vidal i Magí García. L’estil insultant de La Sotana ha comportat que fos suspès a la SER i betevé on havien estat contractats fa anys. Els seus quatre integrants, en canvi, han estat ben acollits per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) on treballen ara en programes de TV3 i Catalunya Ràdio.

Joel Díaz és el que porta més temps treballant pels mitjans públics de la Generalitat. Ha estat a programes de Catalunya Ràdio com El matí, Estat de Gràcia, El Suplement, Els radiòlegs o Interferències i de TV3 com l’APM o Zona Franca. Des del 18 d’octubre és el presentador estrella de Zona Franca, programa que comença cada nit de dilluns a dijous cridant ‘puta nit i bona Espanya’. Aquesta temporada forma part de l’equip de L’última hora del matí de Catalunya Ràdio.

Magí García també ha participat a Estat de Gràcia i El matí de Catalunya Ràdio i actualment és guionista de Zona Franca i d’Està passant a TV3. En aquesta darrer programa hi ha fet seccions esporàdiques amb presència al plató.

Manel Vidal ha treballat principalment per programes de RAC1 però també ha passat des d’octubre a cobrar de la CCMA per les seves col·laboracions a Zona Franca. Al programa del 9 de novembre va fer la seva secció vestit amb una samarreta de La Sotana amb el lema ‘nyaputaspa’. Ell i Joel Díaz van recordar que La Sotana feia una actuació al local Paral·lel 62 de Barcelona dos dies després i que encara quedaven entrades per vendre. EL TRIANGLE va denunciar aquest ús publicitari indegut de la televisió pública catalana i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, va dir, a la comissió de control d’aquest organisme el passat dia 16, que la vulneració de la legalitat va rebre la següent resposta: “Li vam demanar que no ho fes més”.

Andreu Juanola, que és el conductor i moderador de La Sotana, també cobra de TV3. La temporada 2021-2022 va cobrar 6.000  euros per participar com a tertulià al programa d’esports Onze. Des del 3 setembre comparteix secció amb Alba Riera al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. Es diu “L’hora de llevar-se” i el presenten com un “espai per compartir queixes, dubtes i plaers culpables de la vida”. Durant els Mundials de Qatar, TV3 i Catalunya Ràdio li han encarregat que fes reels (vídeos curts) pel seu canal conjunt d’Instagram.

Tots quatre comparteixen filosofia independentista i tenen el ‘puta Espanya’ sempre a punt. Un dels més espectaculars és el que va cridar Andreu Juanola, el 23 de febrer, en començar el programa que l’equip de La Sotana va anar a fer a Bèlgica convidat pel Consell de la República Catalana. Hi van participar Valtònyc i Clara Ponsatí. Els ‘puta Espanya’ són omnipresents al perfil de Twitter del programa.

La Sotana, doncs, està ben greixada econòmicament amb diner públic. El proper divendres 23 torna a fer espectacle a Paral·lel 62. L’entrada costa 17,60 euros. Caldrà veure si Manel Vidal s’atreveix a desobeir Rosa Romà i torna a aparèixer a Zona Franca demanant l’audiència que compri entrades, amb o sense samarreta de La Sotana. El director de TV3, Sigfrid Gras, els va demanar que no publiquessin més tuits polititzats i no li han fet cap cas. Veurem quin en fan a la presidenta de la CCMA.

(Visited 7.586 times, 1 visits today)

avui destaquem

4 comentaris a “TV3 i Catalunya Ràdio, en mans dels humoristes de l’odi de ‘La Sotana’”

Feu un comentari