Aragonès a Felip VI: “La monarquia no és exemple de rectitud ni d’integritat”

El president de la Generalitat ha visitat la tomba de Francesc Macià amb els consellers Laura Vilagrà, Josep Gonzàlez-Cambray, Gemma Ubasart, Juli Fernàndez, Manel Balcells, Carles Campuzano, Joan Ignasi Elena, Natàlia Garriga i Teresa Jordà

Pere Aragonès i Oriol Junqueras a l'ofrena a la tomba de Francesc Macià (ERC)
Pere Aragonès i Oriol Junqueras a l'ofrena a la tomba de Francesc Macià (ERC).

El dia de Nadal els polítics catalans sempre homenatgen l’expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el 25 de desembre del 1933 i va proclamar la República Catalana a l’abril del 1931. Davant de la tomba del exdirigent al cementiri de Montjuïc, a Barcelona, Pere Aragonès ha criticat el discurs de Nadal del cap de l’estat, Felip VI: “No és exemple de rectitud ni d’integritat”, ha indicat, fent referència a dos dels valors que el Rei ha destacat en el seu missatge institucional.

“Ens reafirmem més que mai en els nostres valors republicans, que estan molt allunyats del discurs del Rei”, ha assegurat el líder d’ERC. El president de la Generalitat ha visitat la tomba de Macià amb els consellers Laura Vilagrà, Josep Gonzàlez-Cambray, Gemma Ubasart, Juli Fernàndez, Manel Balcells, Carles Campuzano, Joan Ignasi Elena, Natàlia Garriga i Teresa Jordà.

Aragonès ha indicat que les paraules de Felip VI no van aportar “cap novetat” i ha erigit a l’actual Govern de la Generalitat com a “continuadors” de l’obra iniciada per Macià. “Ens inspira amb valors republicans a seguir compromesos amb la justícia social, els drets i llibertats i la causa democràtica, que és la causa de Catalunya”, ha expressat.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari