ERC omple les butxaques de Roures

La CCMA ja li ha adjudicat 15 contractes aquest any, i la Generalitat ‘inunda’ de publicitat Publico.es

Poc importa que Mediapro fos soci minoritari i subcontractista de Triacom, la productora audiovisual que està en l’epicentre de l’escàndol del 3% de finançament il·legal de Convergència. Tampoc que, durant els anys d’esplendor i control de la ­CCMA per part del pujolisme, el grup de Jaume Roures i Tatxo Benet s’embutxaqués sumes astronòmiques de TV3 i Catalunya Ràdio.

Els màxims directius de Mediapro han fet un viratge estratègic i s’han acabat convertint en el grup mediàtic de referència de l’Esquerra Republicana d’Oriol Junqueras. Això explica la pluja de contractes i d’adjudicacions que li estan caient de la CCMA, de la conselleria de Cultura i de la secretaria de Mitjans de Comunicació, organismes tots ells controlats per ERC.

Segons el portal de transparència de la CCMA, el grup Mediapro ha rebut de la televisió pública catalana, durant aquest any 2022, un total de 15 contractes, per un import de 5.037.547,55 euros. La facturació la diversifica a través de tres empreses de la seva galàxia societària: El Terrat Gestiones XXI SL, Mediaproducción SLU i Servicios Audiovisuales Overon SL.

A aquests contractes, cal afegir-hi l’adjudicació d’una subvenció d’1,5 milions a Mediaproducción SLU per part de l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC), dependent de la conselleria de Cultura, per a la producció de la sèrie El mal. L’any passat, l’ICIC també li va concedir una subvenció de 2,2 milions d’euros pel programa L’última nit del karaoke, emès per TV3.

Pel que fa a la secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió de Presidència –que, entre altres funcions, s’encarrega de la distribució de la publicitat institucional de la Generalitat– sobta la inundació de bàners publicitaris que insereix en el diari digital Publico.es, fins al punt d’arribar a fer mal als ulls. Publico.es està editat per la societat Display Connectors SL, amb seu social a l’edifici de Mediapro, i Jaume Roures hi figura com a apoderat solidari.

Aquesta mateixa inundació de publicitat institucional de la Generalitat la va gaudir el setmanari gratuït El Quinze, vinculat a Publico.es. Però, malgrat les grans ajudes que rebia d’ERC, aquesta revista va tancar, sobtadament, el 16 de juliol del 2021.

La confiança d’ERC en Mediapro arriba al punt que Maria Sisternas, una de les altes executives del grup audiovisual, ha estat fitxada com a nova directora general de l’Incasòl, l’organisme que gestiona el sòl públic de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “ERC omple les butxaques de Roures”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.