La Generalitat descarta indemnitzar els mossos que van matar jihadistes el 17-A

El conseller Elena afirma que això correspon a l’administració central de l’Estat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha manifestat aquest divendres, a la Cadena SER, que correspon a l’administració central de l’Estat i no a la Generalitat indemnitzar els agents dels Mossos d’Esquadra que van matar jihadistes el 17-A.

Aquests mossos reclamaven a la Generalitat indemnitzacions pels efectes, principalment pels psicològics, que van patir durant l’acte de servei d’aquella jornada. Destaca el cas de l’agent que va matar quatre dels cincs jihadistes de Cambrils, i té reconeguda la incapacitat total i pateix estrès posttraumàtic.

“Els hi corresponen unes quantitats”, ha reconegut Elena sobre la reclamació dels agents, abans d’indicar que se n’ha de fer càrrec l’Estat central perquè se les ha de considerar víctimes del terrorisme.

D’altra banda, el titular d’Interior ha destacat entre les principals amenaces per a la seguretat de Catalunya, la ciberdelinqüència, pel fet que és “molt silenciosa”, “afecta molt individualment les persones”, “és la que afecta a més gent” i “és la més difícil de detectar”, però també el tràfic de marihuana i “les violències masclistes”.

Elena, que ha afirmat que Catalunya “és segura” i “només necessita una policia més pròxima als serveis locals”, ha considerat que “la dreta garanteix el caos” i que “la seguretat és quelcom d’esquerres”. “S’ha de reivindicar la seguretat com quelcom d’esquerres”, ha reblat.

(Visited 168 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari