Els professors, cridats a fer vaga els dies 25 i 26 de gener

La nova convocatòria, promoguda per la manca d’acord sobre les retallades, coincideix amb l’aturada convocada pel Sindicat de Metges

Manifestació del sector de l'ensenyament

El sindicat majoritari de l’ensenyament a Catalunya, USTEC-STEs, ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’una nova jornada de vaga en els centres d’educació primària i secundària els dies 25 i 26 de gener.

La manca d’acord sobre les reivindicacions dels mestres amb el Departament d’Educació, que encapçala el conseller Josep González-Cambray, ha estat el detonant de la represa de les aturades, segons han explicat els dirigents d’USTEC-STEs en una roda de premsa.

Un objectiu principal dels docents és assolir un acord d’estabilitat per al personal interí, incloent-hi la convocatòria d’un concurs restringit per a aquests treballadors, i reduir el percentatge d’interins en els centres escolars.

El passat mes de setembre, sindicats i govern van salvar amb un acord algunes diferències que havien mantingut, de manera que es van desconvocar les vagues previstes per a l’inici del curs 2022/2023. Durant el desembre, en canvi, les parts han negociat sense haver aconseguit cap acord sobre la qüestió de com revertir les retallades, que havia quedat pendent el setembre.

Les noves aturades en l’ensenyament primari i secundari coincidiran amb la convocatòria de la vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari