L’entorn de Pedro Sánchez ha donat per “consumat” el diàleg i no preveu reunir la taula aviat

També diu que el debat del referèndum està tancat perquè no té cabuda en la Constitució

Arxiu de la darrera taula de diàleg

La Moncloa dona per fet que la taula de diàleg entre els dos executius no es reunirà en les pròximes setmanes. Coincidint amb l’aprovació de la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició i modifica la malversació, l’entorn del president espanyol, Pedro Sánchez, considera que el diàleg “ja s’ha consumat”.

Una notícia que el govern català ha rebut amb sorpresa, tenint en compte que tots dos governs estaven treballant, asseguren, per agendar una nova trobada a finals d’aquest any o principis del següent. En aquest sentit, recorden que la celebració d’aquesta taula va ser, justament, un dels pactes que es van segellar en l’anterior trobada.

Però la prioritat ara pel govern espanyol és encarar un any electoral on l’executiu vol fer bandera de les mesures per plantar cara a la crisi.

Malgrat l’enquesta del CIS, que apunta a un repunt del PP, l’entorn del president espanyol creu que els acords amb ERC no tindran efectes electorals.

La Moncloa minimitza també l’impacte de la proposta d’ERC sobre la celebració d’un referèndum pactat. El referèndum, sostenen fonts de l’entorn de Sánchez, no té cabuda a la Constitució, i el debat sobre aquesta qüestió “està tancat”.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari