Laura Vilagrà diu al Parlament que els ‘puta Espanya’ i les burles als deportats catalans a Mauthausen a TV3 són “cultura”

La consellera de Presidència no troba que siguin insults i que “s’ha d’entendre el context, el moment, el buscar la sacsejada, el punt de provocació i ser punyents”

Laura Vilagrà, a la sessió de control del govern al Ple del Parlament del 21 de desembre

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, considera que els crits de ‘puta Espanya’ que es llencen a TV3 i Catalunya Ràdio o la broma que es va fer al programa Zona Franca de TV3 sobre els deportats catalans que van morir de gana al camp d’extermini nazi de Mauthausen són “cultura”. Vilagrà va fer aquesta afirmació en les respostes a les interpel·lacions que li van fer, ahir, la diputada Lorena Roldán (PP) i Alberto Tarradas (VOX) a la sessió de control al govern de la Generalitat que es va celebrar al Parlament.

Roldán i Tarradas li van demanar què li semblava al govern que Joel Díaz comencés cada programa de Zona Franca cridant ‘bona nit i puta Espanya’, que no respectés ni la memòria dels milers de catalans que van morir al camp d’extermini de Mauthausen o el gag en què tirava per terra les cendres d’una bandera espanyola que acaba esnifant una persona rapada que marxava cridant ‘Viva España’. També es van referir al menyspreu que van mostrar la temporada passada Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez al programa Bricoheroes de TV3 a col·lectius com les persones trans, la comunitat gitana, els migrants, les dones o la Guàrdia Civil.

Vilagrà va dir que els únics límits que ha de tenir l’humor a TV3 i Catalunya Ràdio és riure’s de “les persones vulnerables”, ficar-se amb la vida privada o fer servir fotos robades. Va justificar els insults i gags denunciats pels dos diputats dient que s’han produït en “monòlegs o entrevistes d’actualitat política i social de caràcter humorístic” i que es fan amb “un codi humorístic de to controvertit, de sàtira i ironia”. “Poden agradar o no, però una altra cosa és censurar-los”, va afegir. “No trobo que siguin insults”, va arrodonir.

Va acabar la seva darrera intervenció dient que “hem d’entendre el context, el moment, el buscar la sacsejada, el punt de provocació, ser punyent. No cal posar el crit al cel ni qüestionar els professionals. Catalunya és pionera en programes d’humor. L’humor és cultura i la televisió és cultura”.

(Visited 2.750 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Laura Vilagrà diu al Parlament que els ‘puta Espanya’ i les burles als deportats catalans a Mauthausen a TV3 són “cultura””

Feu un comentari