Site icon El Triangle

Esquerra facilita l’aprovació dels pressupostos de Colau

Colau i Maragall

Colau i Maragall

Finalment, ERC s’abstindrà a la votació dels pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona que es farà aquest divendres en el darrer ple municipal de l’any de la capital catalana. Amb l’abstenció dels republicans, els comptes de l’Ajuntament es podran aprovar amb els vots dels comuns i el PSC.

ERC ha justificat l’abstenció, i no el vot a favor dels comptes de l’alcaldessa Ada Colau, en considerar els comptes de “poc ambiciosos, de gestió i pel poc marge econòmic de negociació”, però evitant “el bloqueig” en un moment de “màxima gravetat” per a la ciutadania.

Els republicans han anunciat un acord amb el govern municipal de Barcelona “per impulsar un pla de xoc econòmic i social amb mesures concretes que ascendeix a 100 milions d’euros” i que, tal com ha explicat el portaveu republicà a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, “ha de servir per fer front a l’impacte que la inflació té sobre l’economia de les famílies, autònoms i Pimes”.

Tot i l’acord, Coronas ha considerat que els comptes són “poc ambiciosos” i “de gestió”, i ha criticat “el poc marge econòmic de negociació que ha existit”. Coronas ha dit que “aquests no són els nostres pressupostos, no hem pogut incidir en aspectes com la inversió”.

El fet que ERC facilités l’aprovació dels comptes de Colau a l’Ajuntament de Barcelona va ser unes de les condicions que els comuns van posar per donar suport als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any vinent. L’acord va ser signat pel president Pere Aragonès i la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, el passat dimecres 14 de desembre.

Exit mobile version