El CGPJ convoca un nou ple per renovar el TC amb Tolosa i Segoviano com a candidats

Intentarà el 27 de desembre, per segona vegada en set dies, desbloquejar la situació

El nou president interí del CGPJ, Rafael Mozo

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha convocat un nou ple extraordinari dimarts que ve, dia 27, per intentar, per segona vegada en set dies, nomenar els seus dos candidats per al Tribunal Constitucional amb un canvi en els magistrats proposats pels vocals conservadors.

El ple ordinari d’aquest dijous ha acordat, a proposta del sector conservador, convocar un ple el dia 27 per renovar el tribunal de garanties amb els magistrats del Tribunal Suprem César Tolosa i María Luisa Segoviano com a candidats, en lloc de Pablo Lucas, i sense saber encara si els progressistes mantindran o no José Manuel Bandrés.

Tolosa i Lucas només van rebre 10 vots i Bandrés set, per la qual cosa cap no va aconseguir la majoria necessària (11 vots). D’aquesta manera, tots dos blocs es van mantenir en les posicions respectives.

En aquest nou ple extraordinari cal veure què passa amb la nova candidata proposada pels conservadors, María Luisa Segoviano, que estava en origen a la llista de nou aspirants del bloc progressista.

La clau és saber si els progressistes acceptaran Segoviano renunciant a proposar Bandrés com a candidat, que va ser elegit per unanimitat dels vocals progressistes, però al qual s’oposen els conservadors per veure-hi un perfil pròxim al govern.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari