Barcelona culpa els governs central i català de la contaminació a la ciutat

El TJUE condemna Espanya per la mala qualitat de l'aire a Madrid i a la capital catalana

Contaminació a Barcelona

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha condemnat Espanya per infringir “sistemàticament” la directiva europea sobre la qualitat de l’aire. En la sentència, el tribunal assenyala que les àrees de Barcelona i Madrid van superar els nivells màxims permesos de diòxid de nitrogen (NO2) entre el 2010 i el 2018, i que el Vallès Oriental, l’Occidental i una part del Baix Llobregat ho van fer entre el 2010 i el 2017, fet que ha posat en risc la salut dels 7,3 milions de persones que viuen en aquestes zones.

En conèixer el dictamen, l’Ajuntament de Barcelona ha destacat les mesures que s’han dut a terme a la capital catalana i ha culpat la Generalitat i l’Estat de la sentència per la seva gestió ambiental. “Aquesta sentència confirma que Barcelona no és Madrid. És una sentència que assenyala Madrid i reconeix que Barcelona ha fet els deures i que ha de seguir fent més”, ha manifestat la tinent d’alcalde d’Urbanisme del consistori barceloní, Janet Sanz.

En aquest sentit, Sanz ha destacat que “fins al 2015 ningú estava parlant de la contaminació com ho estem fent ara i la sentència confirma que avui les opcions d’aturar o retardar no són solucions”. “S’ha d’accelerar i cal que també ho facin l’Estat i la Generalitat”, ha reclamat.

Segons el dictamen del TJUE, a Barcelona s’han assolit valors de diòxid de nitrogen superiors al límit d’entre el 65% el 2011 i el 30% el 2016, i a Madrid entre el 70% el 2010 i el 33% el 2014. Per aquest motiu, la sentència conclou que Espanya ha superat “de manera sistemàtica i continuada” el llindar de NO2.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.