El TC aborda aquest dimecres a la tarda les al·legacions del Senat contra la suspensió d’esmenes

La Cambra Alta addueix que la decisió va ser de la màxima gravetat, desproporcionada i d'imprevisibles conseqüències

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) preveu abordar aquest dimecres a la tarda les al·legacions que ha formulat el Senat contra la suspensió cautelaríssima de tramitació parlamentària de la reforma judicial, decidida aquest dilluns a instàncies d’un recurs d’empara presentat pel PP.

Segons revela El Periódico citant fonts del TC, la decisió sobre el recurs del Senat ha d’estar enllestida abans d’aquest dijous, que era quan es preveia la votació en aquesta cambra de les esmenes que afecten l’elecció dels membres del mateix TC.

D’altra banda, aquesta informació afegeix que, durant aquest dijous, el vot particular dels magistrats progressistes del TC i la interlocutòria es lliuraran a les parts personades, la qual cosa les donarà a conèixer el contingut sencer de la resolució adoptada dilluns pel TC, de la qual només havia transcendit la part dispositiva.

Pel que fa a les al·legacions del Senat, La Vanguardia publica, citant el contingut de l’escrit remès al TC, que presenta set motius perquè s’aixequi la suspensió de la tramitació de la reforma judicial,  inclosa inicialment entre altres disposicions dins d’una reforma del Codi Penal.

Aquesta informació precisa que la Cambra Alta considera inèdita, extemporània, pertorbadora i un precedent d’imprevisibles conseqüències la decisió del TC.

En particular, destaca que, per al Senat, provoca “una pertorbació de la màxima gravetat a un interès constitucionalment protegit”, relatiu a l’exercici ple de les funcions atribuïdes a les cambres legislatives, i una possible vulneració de drets fonamentals dels recurrents per a la qual no hi hauria reparació immediata.

Els lletrats del Senat també consideren contradictòria la suspensió de la tramitació amb supòsits en què la llei impedeix que s’acordi.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari