El PP retalla distàncies amb el PSOE en plena tempesta política

El darrer baròmetre del CIS situa el partit liderat per Feijóo a dos punts

El president del Govern central, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo

El PSOE continua apareixent com el guanyador de les eleccions en el darrer baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), però aquest cop el PP ha trencat una tendència de cinc mesos a la baixa i s’ha situat a dos punts del partit que lidera el president del govern, Pedro Sánchez.

En el context polític d’aquest desembre, marcat per les reformes penals dels delictes de sedició i malversació, les excarceracions arran de l’entrada en vigor de la llei només sí és sí, i el torcebraç entre populars i socialistes per la renovació d’òrgans constitucionals, el PSOE ha caigut del 32,7% al 30,6% en estimació de vot, mentre que el PP ha pujat del 27,2% al 28,6%.

De fet, els socialistes són els únics, entre els principals partits, que empitjoren en comparació amb els resultats del baròmetre del novembre. Ara, Unidas Podemos puja del 12,2% al 12,4%, mantenint-se com a tercera força, i Vox és manté quart pujant una dècima fins al 10,2%. Tant Ciutadans (2,9%) com ERC (2,4%) i Junts (1,4%) pugen unes dècimes.

Pel que fa a les notes que reben els líders, el popular Alberto Núñez Feijóo supera Pedro Sánchez, 4,39 a 4,28, i la millor valoració la rep la vicepresidenta del govern Yolanda Díaz, d’Unidas Podemos, amb un 4,82.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari