El Constitucional desestima el recurs del Senat i manté el veto a la seva reforma

La fiscalia va intentar frenar les mesures cautelaríssimes amb la recusació de dos magistrats

Tribunal Constitucional

El Constitucional ha estudiat el recurs interposat pel Senat i ha decidit mantenir les cautelaríssimes aprovades pel tribunal dilluns passat per impedir la votació al Senat de la reforma legal amb què el Govern pretén desbloquejar la renovació del mateix tribunal. La decisió s’ha tornat a prendre per sis vots a cinc a favor del sector conservador de l’òrgan de garanties.

El president del Constitucional, Pedro González-Trevijano, havia convocat un ple extraordinari a partir de les set del vespre. S’hi havien d’estudiar les al·legacions del Senat i mantenir o no les cautelaríssimes amb què el tribunal va bloquejar aquest dilluns la reforma legislativa amb què el Govern vol desbloquejar la renovació del poder judicial.

La Fiscalia havia sol·licitat que tant el president del Constitucional com el magistrat Antonio Narváez s’apartessin del cas per les conseqüències directes que la reforma tindria a les seves carreres. Un escrit en què, a més, el Ministeri Públic entén que les mesures cautelaríssimes van ser adoptades amb uns arguments avui dia desconeguts però, en qualsevol cas, amb massa pressa, sense precedents coneguts i obrint la porta a asseure un precedent preocupant. La votació del ple del Senat, abans de la suspensió, estava prevista per a aquest mateix dijous.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari