Toc d’atenció de Brussel·les a Espanya per la crisi del TC

La Comissió Europea evita valorar les decisions del TC, però reclama que es "compleixin les normes"

La Comissió Europea ha donat un moderat toc d’atenció a Espanya per la resolució del Tribunal Constitucional que ha desembocat en una tempesta política i ha reclamat al govern espanyol que eviti fer “reformes judicials importants” sense consultar “les parts implicades”.

Tret d’això, la CE ha evitat posar més llenya al foc per la crisi del Tribunal Constitucional per la decisió de suspendre la tramitació parlamentària de la reforma judicial. I s’ha limitat a reclamar a “totes les autoritats i parts nacionals” que actuïn “en concordança amb les regles i procediments” nacionals en aquesta situació, que “compleixin les normes”, ha afirmat en roda de premsa el portaveu de justícia, Christian Wigand.

Ha afirmat també que Brussel·les “segueix de prop” la crisi política espanyola, però ha evitat fer més comentaris. “No acostumem a comentar les sentències dels tribunals constitucionals”, ha afegit.

Wigand ha reiterat que Brussel·les ja ha expressat en diverses ocasions que la renovació del poder judicial és una “urgència”, però la Comissió Europea assegura que això no justifica saltar-se certs passos. L’executiu comunitari espera que el govern espanyol obri un diàleg amb el mateix TC, el CGPJ, les associacions de jutges i fiscals i els partits polítics abans de reprendre la tramitació parlamentària dels canvis.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari