Sánchez acata, però no comparteix, la resolució del Tribunal Constitucional

El president del govern central defineix la situació com un "xoc institucional greu i inèdit"

  El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

  Foto: @desdelamoncloa

  El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts al matí que l’executiu espanyol acatarà la decisió dels magistrats del Tribunal Constitucional (TC) d’admetre el recurs del PP i suspendre la tramitació de la reforma del Codi Penal al Senat. En una declaració institucional, Sánchez ha insistit que es tracta d’uns fets que “no tenen precedents” en la història democràtica d’Espanya i Europa, i ha responsabilitzat el PP del bloqueig en la renovació dels òrgans judicials.

  “El Govern, com no pot ser d’altra manera, encara que no compartim la decisió, acatem la resolució adoptada per l’actual majoria conservadora del TC”, ha manifestat el president espanyol, que ha assegurat que l’executiu que encapçala “adoptarà totes les mesures que calgui per posar fi a l’injustificable bloqueig del poder judicial i del TC”, respectant la llei i la Constitució.

  Sánchez ha definit la situació com un “xoc institucional greu i inèdit” i ha responsabilitzat el PP d’haver-la originat “quan va perdre les eleccions i va decidir incomplir el mandat constitucional”. “El PP ha llançat diferents pretextos i excuses que reflecteixen exclusivament el seu propòsit de retenir per mitjans espuris un poder que els ciutadans no han validat en les urnes”, ha assegurat el president del Govern central.

  El cap de l’executiu espanyol ha considerat que “es tracta d’un fet greu perquè, per primera vegada, impedeix als representants escollits democràticament pels espanyols poder realitzar les seves funcions”, vulnerant així el principi bàsic de la sobirania popular. No obstant això, Sánchez ha volgut traslladar un missatge de serenitat a la ciutadania i ha assegurat que “el nostre sistema democràtic disposa de mecanismes per a superar una situació d’aquesta naturalesa”: el compliment de la llei i de la Constitució.

  (Visited 51 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari