L’Audiència no aplicarà la llei del ‘només sí és sí’ per reduir penes si hi ha hagut violència

Condemna un home a 7 anys per una agressió a una menor i assegura que hauria posat la mateixa pena

La llei del "només sí és sí" va entrar en vigor el 7 d'octubre

La nova llei del “només sí és sí” permet imposar la mateixa pena que fins ara si hi ha violència o intimidació. Ho ha volgut deixar clar l’Audiència de Barcelona en una sentència que condemna un home a set anys i mig de presó per una agressió sexual a una menor. Els jutges asseguren que haurien imposat el mateix amb el Codi Penal anterior.

El cas és del 2020. Un home de 33 anys es va endur a casa una noia de 14 i allà, juntament amb un segon home no identificat, van agredir la menor. Segons els jutges, que donen credibilitat a la versió de la víctima, la van agafar pel cap amb força i, per tant, l’agressió va ser amb violència. Només si això no hagués passat la nova llei preveu una pena mínima més baixa.

A més dels set anys i mig de presó també li prohibeixen acostar-se a menys d’un quilòmetre de la noia i quan surti estarà set anys més en llibertat vigilada.

Així i tot, el TSJ ha rebaixat les primeres condemnes a dos violadors aplicant la llei del “només sí és sí”. Un d’ells és l’autor de tres agressions sexuals, a més d’un robatori amb violència i furt, i el tribunal li ha restat un any dels 28 de condemna. En l’altre cas s’ha fet una revisió d’ofici d’una condemna de l’Audiència de Girona a un violador que ha passat d’una pena de sis anys de presó a quatre anys i mig.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari