El judici a quatre exmembres de la Mesa del Parlament per l’1-O es repetirà al març

Del 14 al 16 de març es jutjarà Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó

    Forcadell, intervenint acompanyada de Nuet, Simó, Corominas i Barrufe
    Forcadell, intervenint acompanyada de Nuet, Simó, Corominas i Barrufet

    El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat la repetició del judici als exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó per als dies 14 al 16 de març. Segons la diligència, avançada per Europa Press, se celebrarà en tres jornades de matí i tarda: dimarts 14 hi haurà els interrogatoris dels acusats, dimecres 15 les declaracions dels testimonis, i dijous 16 s’acabarà amb els informes finals.

    El Tribunal Suprem va ordenar al TSJC el passat mes de novembre repetir el judici contra Simó, Corominas, Barrufet i Guinó en considerar vulnerat el dret dels acusats a un jutge imparcial, ja que el president del TSJC, José María Barrientos, i el ponent de la sentència, Carlos Ramos, havien manifestat amb anterioritat a la vista oral la seva postura sobre el procés independentista.

    El tribunal català va condemnar per desobediència a un any i vuit mesos d’inhabilitació i a una multa de 30.000 euros els quatre exmembres de la Mesa, però aquests van presentar un recurs contra dos dels tres magistrats que portaven la causa i que el Suprem va acceptar.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari