El CGPJ manté el bloqueig i no pot triar dos magistrats del TC

Cap dels tres candidats proposats ha obtingut la majoria de tres cinquens necessaris per ser elegits

El nou president interí del CGPJ, Rafael Mozo

El Consell General del Poder Judicial ha tornat a fracassar aquest dimarts en la tria de magistrats per anar al Tribunal Constitucional. Segons informa el mateix òrgan de govern dels jutges espanyols, cap dels candidats ha obtingut els tres cinquens necessaris per ser designat magistrat del tribunal de garanties. César Tolosa i Pablo Lucas han rebut deu vots, mentre que José Manuel Bandrés n’ha aconseguit set.

Per aconseguir una majoria suficient, cada candidat necessitava assolir els onze vots. Els conservadors esperaven que algun vocal del sector progressista votés a favor de Lucas i així posar fi al bloqueig al TC, que va portar ahir a saltar pels aires la institució.

Es tractava d’un ple extraordinari que van demanar els vocals conservadors del CGPJ per evitar que el bloc progressista —que és minoria— pogués imposar el seu candidat un cop s’aprovés la reforma judicial que proposaven PSOE i Unidas Podemos. Es tractava d’un canvi de la normativa amb la qual ja no es necessitava que un candidat tingués el suport d’onze dels divuit vocals que hi ha actualment al CGPJ per ser candidat al Tribunal Constitucional, sinó que s’enviaria al TC aquells dos que tinguessin més vots. És a dir, per majoria simple.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari